Biografie

Allereerst een korte introductie over mezelf:
Mijn naam is Bas Kleuskens, geboren op 29-03-1986 en ben sindsdien woonachtig in Horst (Noord-Limburg).

Als mede-eigenaar van InHorst.nl, een lokale nieuwssite, kwam ik regelmatig op locaties waar foto's gemaakt dienden te worden om zo de nieuwsberichten te voorzien van extra content. In eerste instantie ben ik aan de slag gegaan met een kleine compactcamera, maar al snel liep ik hiermee tegen beperkingen aan.
In 2009 heb ik zodoende mijn eerste spiegelreflexcamera aangeschaft en deze heb ik in 2011 vervangen voor een exemplaar dat betere prestaties levert, met name in situaties waar relatief weinig licht is. Beide zijn van het merk Nikon, waar ik tot op heden erg tevreden over ben.
Gedurende de jaren is hierdoor mijn hobby voor fotografie ontstaan, zijn er betere lenzen bijgekomen en zijn er accessoires toegevoegd.

Binnen de fotografie zijn er verschillende gebieden, maar waar ik met name plezier in heb is het fotograferen van concerten, artiesten en evenementen. Elk van de genoemde gebieden heeft zo zijn charmes, maar met name de interactie van publiek en artiesten en de snel wisselende omstandigheden/acts maken het tot een interessant geheel. Natuurlijk maak ik ook andere foto's; dat gaat van portretten tot evenementen, van optredens tot sfeerimpressies en van sport tot feestjes. Daarnaast ben ik iemand die een uitdaging niet uit de weg gaat!

Fotobewerking hoort er ook bij en soms ontkom je er niet aan, al probeer ik het te minimaliseren. Ik tracht de foto's al zo goed mogelijk te maken zodat er geen tot weinig nabewerking nodig is. Dit scheelt tijd en tevens zet dit je aan tot het kennen van de (on)mogelijkheden van je uitrusting.

Mocht je een vraag hebben of iemand zoeken om foto's te maken, neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Verder ben ik onder andere te vinden op: